Tuesday 1 April 2008

1 April - Shanghai: Nanjing Lu & French Concession

Strax efter 07.00 kom vi fram i Shanghai. Det var en smutsig, sunkig, förorenad stad av vad vi hann se på väg till hotellet, men tunnelbanan var mycket bättre, finare, modernare och mer utbyggd än den i Beijing. Vi var lite oroliga att vi inte skulle få checka in på hotellet än, då klockan bara var 08.30, men jo visst fick vi det! Det var ett jättefint hotell och ett jättefint rum! Nästan så att man bara ville stanna på hotellet.

Vi kom ut till slut och promenerade mot Nanjing Lu. Man såg många turister på den gatan. Där fanns även lika många kineser som hoppade framför en och skrek: watch, bag, shoes! Det fanns säkert en sån försäljare för varje turist på gatan. Nanjing Lu var inte alltför imponerande i dagsljus så vi åkte vidare till The French Concession. Det var rätt mysigt, och jag gillade de fina och halvlustiga träden. Däremot fanns där inte alls särskilt många av de mysiga småbutikerna som finns omnämnda i guideböcker.

Efter ett par timmar åkte vi till Shanghai Science and Technology Museum för att besöka marknaderna där (och inte ett technologimuseum som man skulle kunnat tro). Det liknade till stor del the silk market i Beijing, men finare med fina gångar och lite prydligare småbutiker.

Efter ytterligare några timmar av "lady lookie lookie no buy justa lookie oke, cheepa for you" åkte vi tillbaka till Nanjing Lu, där solen hade gått ner och alla lampor och neonskyltar lyste upp den populära gatan som kryllade av turister. Man förstod definitivt varför det kallas Kinas Las Vegas.






No comments: