Saturday 5 April 2008

4 April - Förbjudna staden, Lamatempel, Buy Now

Efter att ha kommit fram till Beijing 06.48 och en snabb tur till hotellet gav vi oss iväg till den förbjudna staden. Vi kom dit tidigt, men trots det så kryllade det redan av turister. Efter att ha hälsat på Mao så tog vi oss igenom portarna. Den förbjudna staden är väldigt stor! Det måste ha sett väldigt fint ut en gång i tiden. Nu höll de mest på att restaurera överallt, inför OS förmodligen.

Dagen fortsatte med sightseeing, nämligen Lamatemplet. Det var ett ståtligt och färgstarkt tempel. Det kryllade av människor, mestadels kineser som kommit för att be och offra rökelse och annat. Där fanns jättemånga olika småbyggnader med statyer och buddhor som blev större och större ju längre inåt man kom. Mycket riktigt fann vi i den sista byggnaden en riktigt enorm buddha i guld. Den var så enorm att jag tvivlar på att den var helt i guld, men den var definitivt klädd i guld, men även så, med tanke på hur enorm den var, så är det ändå väldigt mycket guld. Han stod upp och var väldigt hög! Man fick tyvärr inte ta några bilder så ni får helt enkelt ta mitt ord för det. Ja, just det, vi fick syn på riktiga lamamunkar också! Det var rätt häftigt.

Efter lamatemplet begav vi oss tillbaka till hotellet en stund innan vi fortsatte till Buy Now - det stora centrumet för elektronik.

No comments: