Sunday 6 April 2008

5 April - Tempel of Heaven, Ancient Observatory, Xidan

Vi började en lång dag tidigt med att ta oss till the Temple of Heaven. Vi gick igenom den enorma parken och tittade på kineser som var upptagna med att dansa, utöva tai chi eller hålla på med någon annan aktivitet. Det var en stor park och templen och altarna var väl värda besöket. På vägen mellan alla tempel och altare fanns små promenadgator som kejsarna och andra en gång i tiden hade gått på när de tog sig mellan dem. Det fanns en speciell väg för kungligheter att ta, en speciell för adeln, och mittengången var endast till för gudar att gå på. Likaså med tre stora portar, en för kungligheter, en för adelt och den i mitten för gudar. Den mittersta var alltid stängd eftersom gudar kan ta sig igenom även stängda dörrar.

Därefter besökte vi the ancient observatory. Vi blev inte kvar länge och jag rekommenderar inte att man åker dit då det kändes lite som slöseri med tid. Det var litet och tråkigt, men där fanns fina stora instrument som de hade använt förr i tiden.

På eftermiddagen åkte vi till shoppingdistriktet Xidan som kryllade av trendiga ungdomar. Det var väldigt mycket folk där.





No comments: